Laden Evenementen
Dit event is voorbij.

Op woensdagavond 17 juli 2019 zal een bijzonder lustrumsymposium plaatsvinden vanwege het 80-jarige bestaan van de Jonge Balie Amsterdam. Tijdens deze avond wordt door vermaarde sprekers gereflecteerd op een van de belangwekkendste thema’s van het moment: de rol van het (aansprakelijkheids)recht en van rechtszaken in het kader van klimaatverandering. Dit thema is bijzonder actueel, nu over de hele wereld zogeheten klimaatzaken zijn begonnen en ook in Nederland deze ontwikkeling voet aan de grond heeft gekregen met bijvoorbeeld de ‘Urgenda-zaak’ of de ‘Shell-klimaatzaak’. Het thema mag zich op brede belangstelling verheugen en de Jonge Balie Amsterdam is verheugd dat bijzondere sprekers naar het lustrumsymposium zullen komen:

  • Prof. mr. Jaap Spier, voormalig Advocaat Generaal bij de Hoge Raad en thans hoogleraar Law and Global Challenges aan de UvA. Prof. mr. Spier heeft als Advocaat-Generaal en als productief spreker en auteur een grote invloed gehad op het Nederlands privaatrecht, in het bijzonder op het aansprakelijkheidsrecht en het verzekeringsrecht. Sinds 2000 ligt de focus van prof. mr. Spier mede op wereldwijde duurzaamheidsproblematiek, in het bijzonder klimaatverandering. Op dit terrein is prof. mr. Spier waarschijnlijk de meest toonaangevende Nederlandse jurist. Zo stond hij mede aan de wieg van de richtinggevende ‘Climate Principles for Enterprises‘.
  • Prof. Dr. Mr. Frits-Joost Beekhoven van den Boezem – is hoogleraar Onderneming en Financiering aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Daarnaast is hij juridisch adviseur bij General counsel De Nederlandsche Bank en rechter-plaatsvervanger bij de Rechtbank Groningen.

Na het Lexence Lustrumsymposium is er een borrel waarbij het lustrum feestelijk wordt ingeluid.

Waar?

Het Lexence Lustrumsymposium vindt plaats bij De Balie; geheel in thema als het voormalig gerechtshof uit 1849 in het hart van Amsterdam.

Kleine-Gartmanplantsoen 10 (bij het Leidseplein)

Programma

19:00-19:30: inloop

19:30-21:45: lustrumsymposium

Vanaf 21:45: borrel

INSCHRIJVEN